2010. április 5., hétfő

Vissza a Jövőbe Fringe-módra!

A Rejtély (Fringe) sorozat Amerikában az első széria 20 epizódja után a második sorozat 16. részéhez érkezett el. Az FBI különleges nyomozó csoportját Olivia Dunham (Anna Torv) vezeti. Társa Peter Bishop (Joshua Jackson) csak amolyan különleges tanácsadó, míg édesapja Walter (John Noble) cambridge-i "őrült" tudós.
Bookmark and Share

A sorozat fő szála, hogy létezik egy párhuzamos Univerzum, ahol ugyanazok élnek, mint napjainkban, csak mindenkinek más-más élete lett. Ebbe a párhuzamos Univerzumba Walter Bishop nyitott először átjárót. Az április 2-án a második széria 16. epizódjával visszatérő Fringe teljes része "flashback" volt, azaz visszatértünk 1985-ben, abba az évbe amikor Walter Bishop először ment át a másik Univerzumba, ahonnan áthozta Petert. Ehhez az epizódhoz J.J. Ambrams-ék (Alias, Lost) egy retro, commodore64-es főcímet csináltak.

Fringe s02e16 from Norbert Kinyo on Vimeo.



Poén: az alternatív Univerzumban is bemutatják a mozik a "Vissza a Jövőbe!" filmet. (Back To the Future) Főszereplő: Eric Stoltz. Eredetileg ugyanis őt castingolták Spielbergék, ám később a rendező Robert Zemeckis kérésére lecserélték Michael J. Foxra. A filmből már 40 percet leforgattak, ám sem Steven Spielbergnek, sem Zemeckisnek nem tetszett Stoltz játéka, mindketten mesterkéltnek látták, míg Fox szinte saját magát adta a kamerák előtt. Érdekesség, hogy mindkét színész 24 éves volt 1985-ben, azaz egyikük sem volt már tinédzser...

Származási hely: KiberTorony - CyberTower

Nincsenek megjegyzések: