2009. április 9., csütörtök

Április Bolondja a Metropol


Bookmark and Share
Történt még április elsején, hogy a sajtóban és tíz éve már az interneten is szokás szerint számolatlanul özönlöttek a valótlanabbnál valótlanabb hírek. Egyik ilyen volt, hogy a TechNet.hu a Google szóvívőjére (April Fooley) hivatkozva jelentette: Becsődölt a Google! Természetesen, aki csak egy kicsit is járatos az internet világában tudta, hogy április tréfáról van szó.
Kinyo29 Twitter bejegyzés április 1., 10:35

Azt gondolta az ember, hogy ezzel el is van intézve a dolog. Azután megjelent a mai (április 9-i) Metropol és a "hírújság" Infopálya rovatában a 17. oldalon ott virít: Veszélyes helyzetben a Google is Őrület, ráadásul a neten fellelt hírnek látszó anyag alá a tájékozott szerkesztő odaírta: Metropol


(Photo: iPhone)


Gratulálunk!

Az ügynek folytatása is van. Az ugyanezen az oldalon publikáló Magyarósi Csaba (Szabad a szoftver) az OMFG blogon máris reagált a dologra. Megszűnik a Google LOL ROTFLMAO (Magyarósi Csaba, az Index.hu munkatársa nem szerzője az OMFG.buzz.hu-n megjelent postnak - 2009. április 10.)

Magyarósi természetesen elhatárolódik a Metropol magánakciójától és Az OMFG megemlíti, hogy a Google magyarországi helytartója Peresztegi Zoltán is panasszal élt az ingyenes "hírújság" főszerkesztőjénél.

Ránézve a Metropol olyannyira reklámozott weboldalára rögtön kiderül, hogy szerencsére az Infopálya melléklet on-line kiadásába már nem került bele ez a hír... Ám arra kíváncsi vagyok, hogy a lap főszerkesztője hol és hogyan reagál majd az esetre.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Csak annyit tennék hozzá, hogy a blogbejegyzéshez a magyarósinak semmi köze,
egyszerűen arról van szó, hogy ő ír a metropolnak rendszeresen és _én_, aki a posztot írtam megemlítettem, hogy az _ő_ helyében egőnek találnám

Unknown írta...

Daniel visszaolvasva az OMFG.buzz.hu postot valóban azt írod, hogy mit tennél, ha az Ő helyében lennél. Elnéztem a dolgot. (a szerző)