2009. április 10., péntek

Metropol helyre nem igazítás


Bookmark and Share
A Metropol "hírújság" csütörtöki, áprilisi tréfáján nem nevettek az érintettek. A lap pénteken "helyreigazított", bár inkább ne tették volna. A Metropol mai számának 6. oldalán megjelent "A Google éves nyeresége 6,63 milliárd dollár volt tavaly" című cikke minden csak nem helyreigazítás. Az idézett cikk "in medias res" belevág a Google jövedelem gyarapodásába, majd a második bekezdésben áttér az "áprilisi tréfára". Arcátlan módon arról egy sort nem ír a lap, hogy tegnap mekkorát hibáztak, hanem idézem: "Tegnapi lapszámunkban - a technet.hu minden alapot nélkülöző közlése alapján - mi is tévesen adtunk hírt a cég állítólagos fizetésképtelenségéről." Majd az utolsó bekezdésben ismét a Google nyereségességéről cikkeznek.

Elképesztő, hogy egy felelős szerkesztő kiengedte a tegnapi baki után a mai lapszámban megjelent teljesen fals cikket. Arról mélyen hallgat az újság, hogy a csütörtöki "Veszélyes helyzetben a Google is" című anyag alá a Metropol volt odaírva forrásként és egyáltalán nem szerepel sehol hivatkozásként a Technet.hu. Az óriási blama után viszont a Metropol főszerkesztője igyekszik rákenni a Technet.hu-ra a felelősséget. Ez ám az igazi csúsztatás.

Az OMFG.buzz.hu blog tegnapi postja után természetesen visszatért az ügyre. Finoman szólva is a mai "helyreigazítás" kiverte a biztosítékot: "Arcátlanul hazudozó Metropol"
No comment!

Nincsenek megjegyzések: